Voorafgaand aan de kwartfinale die vanavond gespeeld werd in de Adelaarshorst was het ook vanmiddag weer gezellig druk in het centrum van de stad. De Nederlandse Big Band-formatie ‘New Cool Collective’ zweepte de Fanzone extra op met fijne beats. Aanwezige supporters van zowel het Engelse als Franse kamp konden de gezelligheid waarderen.

Vanavond staat in Deventer een top wedstrijd op het programma tijdens de kwartfinale. Om 20:45 uur spelen Engeland en Frankrijk tegen elkaar voor een plek in de halve finale. Frankrijk is de huidige nummer 3 en Engeland de huidige nummer 5 op de FIFA World Ranking. Spektakel gegarandeerd dus in Deventer!

Schotten hebben nog niet opgegeven
Op de dag van de laatste poulewedstrijden van dit EK was de Fanzone in Deventer weer goed gevuld. Schotse kinderen speelden zij aan zij met leeftijdsgenoten uit Deventer, terwijl ouders van de zijkant aanmoedigingen over de velden schreeuwden.

Vanavond staat de laatste ontknoping van de groepsfase op het programma. In Deventer ontmoeten Schotland en Spanje elkaar. Waarbij Spanje een gunstige, maar geen ongevaarlijke positie bekleed op dit moment. Gaat Schotland na twee nederlagen nu wel drie punten pakken?
Het was typisch Nederlands weer op derbydag in groep A. Een zonnetje met blauwe lucht werd afgewisseld door stevige regenbuien. Dat kon de pret in Deventer echter niet drukken. De hele middag voetbalden Deense, Noorse en Nederlandse kinderen met en tegen elkaar op de Fanzone. “Wij zijn speciaal voor deze wedstrijd hierheen gekomen”, vertelde een Deense gepensioneerd stel, kijkend naar een potje voetbal.

In de Adelaarshorst in Deventer is de spanning voor de ontknoping in groep A voelbaar. Noorwegen en Denemarken spelen hun laatste poulewedstrijd, die ook bepalend kan zijn voor de Nederlandse vrouwen. Beide Scandinavische teams maken nog een kans de kwartfinale te bereiken. De speelsters zijn daarom extra gemotiveerd voor de wedstrijd van vanavond.

Matchday in Deventer. Vandaag troffen Zweden en Rusland elkaar in stadion de Adelaarshorst. Terwijl het stadion zich opmaakte voor de wedstrijd, kleurde het centrum van Deventer langzaam maar zeker geel-blauw.

Om 18:00 uur vanavond ontmoeten Rusland en Zweden elkaar op de grasmat van de Adelaarshorst in Deventer. De elftallen zijn elkaar niet vreemd. Het is de zesde keer dat ze elkaar treffen. Alle eerdere  ontmoetingen werden gewonnen door Zweden.

Het was al gezellig op de Brink in Deventer, toen de Fanzone om 12:00 uur openging. Op de terrasjes zaten al Zwitserse supporters aan het bier, terwijl jong en oud zich vermaakte met de verschillende activiteiten op de Fanzone. Een van de café’s kiest per wedstrijd een land om te supporten. Van dat land hangt het café vlaggetjes op het terras, en plaatst het een gerecht op de menukaart.
Zwitserland en Oostenrijk schrijven vanavond, hoe dan ook, historie bij hun EK-debuut. De Alpenderby is de aftrap in poule C, waarin Frankrijk en IJsland favoriet zijn. De debutanten kunnen niet wachten tot de aftrap (18:00), terwijl in Deventer vanaf 12:00 het feest al op de Fanzone met o.a. levend tafelvoetbal en Kicky de officiële toernooimascotte begint.

Speciaal voor het EK vrouwenvoetbal hebben Annemiek & Bart dit lekkere disconummer geschreven. De clip is opgenomen door Harry Smittenberg van Sphere Pictures uit Utrecht in samenwerking met het Deventer Geowings. De voetballende meiden zijn lid van voetbalvereniging Helios uit Colmschate en de
zingende kinderen zijn lid van Kinderkoor ZingDing uit Deventer.

Van 18 tot en met 30 juli kleurt Deventer oranje tijdens het EK Voetbal voor Vrouwen 2017. In de Adelaarshorst worden dan 4 poulewedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Op de Brink is een grote UEFA Fanzone ingericht en staan 3 swingende Undercoversessies op de agenda. Proef de voetbalsfeer, leef je uit met voetbalspelletjes of geniet van spetterende muziekoptredens.

Bondscoach Francisco Neto van het Portugese nationale elftal maakte vanmorgen als laatste de definitieve selectie bekend voor het EK Vrouwen. De 16 deelnemende ploegen aan het UEFA Women's EURO 2017 beschikken ieder over een 23-koppige selectie. Op 16 juli trappen Nederland en Noorwegen het EK af: bekijk hier de selecties van de landen die in speelstad Deventer spelen. 

Zoals bekend vindt deze zomer het UEFA EK Voetbal voor Vrouwen in Nederland plaats, waar Deventer trotse gastheer is voor vier poulewedstrijden en één kwartfinale wedstrijd. Ten behoeve van dit internationale evenement is een stichting, Deventer Moves You, in het leven geroepen waarin vertegenwoordigers van de sport- en culturele sector alsmede van het bedrijfsleven deelnemen.

Tientallen kinderen van het AZC Deventer hebben gisteren uit handen van EK-mascotte Kicky hun kaartjes gekregen voor de poulewedstrijden in de Adelaarshorst in Speelstad Deventer. De AZC's in Almelo, Azelo, Deventer en Hardenberg hebben samen 1.000 gratis tickets aangevraagd in het kader van de actie 'Elk kind naar het EK'.

Deventer, speelstad van het EK Vrouwen 2017, heeft een speciale krant laten maken voor het EK Vrouwen 2017. De EK-krant heeft een oplage van ruim 180.000 stuks en wordt huis-aan-huis verspreid in de Stedendriehoek en onder alle toeristische en recreatieve bedrijven in een straal van 60 km rond Deventer.

Het Nederlands vrouwenelftal heeft het oefenduel met EK-ganger Oostenrijk overtuigend met 3-0 gewonnen. Na drie minuten had Oranje de wedstrijd al in de zak, na een eigen doelpunt én een goal van Vivianne Miedema.

Om warm te lopen voor het EK vrouwen deze zomer wordt er speciaal voor vrouwelijke studenten een 7 tegen 7 voetbaltoernooi georganiseerd. De ‘WEURO StudentenCup 2017’ vindt plaats op vrijdag 30 juni op de KNVB Campus, een unieke locatie om met je eigen voetbalteam of vriendinnen het toernooi mee te maken’Het toernooi vindt plaats op vrijdag 30 juni op de KNVB Campus, een unieke locatie om met je eigen voetbalteam of vriendinnen het toernooi mee te maken.

Met nog 39 dagen tot het UEFA Women’s EURO 2017 zijn zowel de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen als de derde poule wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen België uitverkocht. “Dit is geweldig nieuws voor het toernooi en de OranjeLeeuwinnen” zegt toernooidirecteur Bert van Oostveen. Gelukkig hebben we nog meer wedstrijden in de aanbieding dus hoeven we niemand teleur te stellen”.

Danique Kerkdijk is ambassadrice van Deventer als speelstad van het EK voor Vrouwen, dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland plaatsvindt. Verder hoopt de 21-jarige voetbalster zelf namens het Nederlands vrouwenelftal te schitteren tijdens Women’s Euro 2017. Gisteren ontving de uit Olst afkomstige verdedigster een uitnodiging van bondscoach Sarina Wiegman voor de oefeninterlands die de OranjeLeeuwinnen tegen Japan (op 9 juni in Breda) en Oostenrijk (op 13 juni in De Adelaarshorst) spelen.

Het Nederlands vrouwenelftal speelt dinsdag 13 juni een wedstrijd tegen EK-debutant Oostenrijk. Aanvangstijd van het duel ter voorbereiding op WEURO2017 in stadion De Adelaarshorst in Deventer is 20.45 uur.

De Koningsspelen vinden dit jaar plaats op vrijdag 21 april 2017, de laatste vrijdag voor Koningsdag, in Sport- en belevingscentrum De Scheg. De Koningssportdag vormt weer het hart van deze vrolijke en sportieve dag en wordt voorafgegaan door een goed maar bovenal feestelijk Koningsontbijt.
Het is bijna Pasen en daarom verstopt de paashaas op vrijdagochtend 14 april speciale WEURO-eieren in de zeven speelsteden. In iedere stad liggen evenveel eieren verstopt als dat er wedstrijden plaatsvinden. Vind jij als eerste een van de paaseieren? Post dan een foto met de voucher die in de paasei zit met #WEURO2017 en win 2 kaarten!

Twintig Deventer bedrijven zijn vandaag de campagne ‘Elk kind naar het EK’ gestart. Zij zijn enthousiast supporter van het EK Voetbal voor vrouwen 2017 en leggen € 50.000 op de mat voor de actie. Dat deden ze onder grote belangstelling in de Adelaarshorst waar deze zomer vijf wedstrijden worden gespeeld. Bedrijven kunnen zich nog melden voor de campagne.

Op 7 april is het nog maar 100 dagen tot het UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017) begint en dit wordt groots gevierd op het WEURO Funplein voorafgaand aan de wedstrijd Nederland – Frankrijk in de Galgenwaard.

Heb jij Kicky al ontmoet? Afgelopen dinsdag werd ze in het OnsOranjePark gelanceerd: dé mascotte van het UEFA Women’s EURO 2017. Kicky is hét gezicht van het naderende EK. Je ziet haar dan ook de komende tijd nog vaak terug in de zeven speelsteden (of daarbuiten)!

De KNVB is op zoek naar talenten om het EK Vrouwenvoetbal in Nederland te promoten.  Ben je student, heb je een passie voor voetbal en wil je graag meedenken over hoe de KNVB het EK Voetbal voor Vrouwen aankomende zomer nog beter kan promoten? Kom dan naar de KNVB Talent Day op woensdag 8 maart 2017 op de KNVB Campus in Zeist.

Sinds kort organiseert onze ambassadrice, Danique Kerkdijk, haar eigen voetbalclinics genaamd: ''Trainen als een prof''. Op woensdag 22 februari vindt de eerste voetbalclinic plaats bij SC Overwetering, de oude voetbalclub van Danique Kerkdijk.

Het EK Voetbal voor Vrouwen vindt deze zomer plaats in Nederland en dit wordt groots gevierd tijdens het Voetbalfestival in Deventer op woensdag 29 maart! Het Voetbalfestival wordt georganiseerd door de KNVB in samenwerking met Gemeente Deventer, Sportbedrijf Deventer, Go Ahead Eagles en Sportclub Deventer.

Vandaag werd de 40.000ste kaart voor het UEFA Women's EURO 2017 verkocht. Voor het eerst in de historie organiseert Nederland een vrouwenvoetbal toernooi van deze omvang. Over ruim vijf maanden begint het evenement. 

Vrijdagavond is ie live te zien in Speelstad Deventer: de UEFA-bokaal van het EK Vrouwenvoetbal 2017. De beker wordt hoogstpersoonlijk door Bert van Oostveen, KNVB toernooidirecteur voor het EK, afgeleverd in de Deventer Schouwburg. Fans kunnen met de bokaal op de foto.
Dinsdag 31 januari was de letterlijke kick-off van lespakket Kicken!  Dit speciaal ontwikkelde lespakket voor de onder-, midden- en bovenbouw van alle basisscholen uit heel Nederland laat alle leerlingen kennis maken met het naderende EK én voetbal. De aftrap werd gegeven door 120 kinderen van Basisschool De Griffioen in Prinsenbeek. En dat deden ze niet alleen: ook WEURO 2017 ambassadeur Pierre van Hooijdonk en KNVB manager vrouwenvoetbal Minke Booij waren aanwezig. 

Basisschool De Griffioen in Prinsenbeek vormt dinsdag 31 januari het toneel voor de officiële aftrap van het lespakket Kicken!  Met het lespakket komen leerlingen spelenderwijs alles te weten over voetbal en het EK Vrouwen, maar ook over het belang van samenwerking, bewegen, voeding en gezondheid. WEURO-ambassadeur Pierre van Hooijdonk en manager vrouwenvoetbal Minke Booij geven de leerlingen van De Griffioen de eerste les uit het lespakket. De kinderen krijgen de kans voor vragen, handtekeningen en selfies en zullen vervolgens samen met Van Hooijdonk en Booij letterlijk het lespakket aftrappen.

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. Het UEFA Women’s EURO 2017 heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Enschede én Deventer als speelsteden. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie.
Vrijdag 3 februari 2017 vindt van 20:00 - 23:00 de jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Deventer plaats in de Deventer Schouwburg. Tijdens een show, gepresenteerd door NOS commentator en verslaggever Maarten Tip, worden de sportprijzen uitgereikt in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sporter met beperking, sportploeg, sportstimuleringsprijs, sportfoto en sportvereniging van het jaar.

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. Het UEFA Women’s EURO 2017 heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Enschede én Deventer als speelsteden. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie. Gisteren vond in de rust van de wedstrijd Go Ahead Eagles – AZ de aftrap plaats van de campagne ‘Kaats de EK-bal’.
Woensdag 9 november 2016 zijn Stichting EK vrouwen 2017 in samenwerking met Adecco de zoektoch gestart naar 1.500 volunteers die een bijdrage willen leveren aan UEFA Women's EURO 2017. De teller staat momenteel op 1000 vrijwillgers. Een aantal waar wij zeer trots op zijn! Desondanks zijn wij nog op zoek naar de laatste 500 vrijwillgers.

Alle basisscholen in Nederland opgelet! Vanaf januari is er een interactief gratis lespakket dat compleet in het teken staat van voetbal, het EK, gezondheid, fanbeleving en vooral leuke en leerzame dingen doen! Het lespakket is gratis, sluit aan bij de bestaande kerndoelen van het onderwijs en is flexibel in te passen in de bestaande lessen.

De kwalificatiewedstrijden zitten erop! Woensdag 28 december, vrijdag 30 december en dinsdag 3 januari hebben diverse teams in de kwalificatiewedstrijden gestreden voor één van de felbegeerde finaleplaatsen van het jaarwisselingtoernooi 2016-2017. Per leeftijdscategorie hebben twee teams zich gekwalificiteerd voor één van de finales die plaatsvinden op zaterdag 7 januari tussen 18:30 - 22:00 in De Scheg.

De Deventer Nieuwjaarsreceptie is er voor alle Deventenaren en voor iedereen die betrokken is bij Deventer. Het is dé gelegenheid om elkaar een gelukkig en gezond Nieuwjaar toe te wensen!

Het is vandaag precies 200 dagen tot de start van WEURO2017!

Wij wensen namens Danique Kerkdijk en alle projectleden iedereen fijne feestdagen!

Woensdag 28 december, exact 200 dagen voor de start van het EK Vrouwenvoetbal in Nederland, wordt tijdens het Jaarwisselingtoernooi 2016 – 2017 een gave activiteit georganiseerd voor jeugd: de Attack Voetbalparty!

De 26de editie van het Dickens Festijn in Deventer vond op zaterdag 17 en zondag 18 december plaats in het centrum van Deventer. Tijdens het Dickens Festijn hebben 125.00 bezoekers kennis gemaakt met de EK-bal van 5 diameter. Speelstad Deventer heeft hiermee een flinke slag geslagen in de zichtbaarheid van het EK Vrouwenvoetbal 2017.

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie op zaterdag 17 en zondag 18 december in Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Ook Sint heeft het EK in het vizier en laat dat zien op de volgende manier: bij één van de OranjeLeeuwinnen is haar voetbalschoen gevuld met tickets voor het toernooi komende zomer in eigen land. Weet jij van wie die schoen is? Deel dit dan op social media  door middel van #EKvoetbalschoen met heel Nederland. 

De Stichting EK vrouwen 2017 zoekt in samenwerking met Adecco 1.500 volunteers die een bijdrage willen leveren aan UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017). De volunteers kunnen zich aanmelden voor een functie in één van de speelsteden van WEURO 2017: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg of Utrecht.

De teams van Oostenrijk-Zwitserland, Zweden-Rusland, Noorwegen-Denemarken en Schotland-Spanje spelen tijdens het EK Vrouwenvoetbal 2017 hun onderlingen poulewedstrijden in de Adelaarshorst. De loting voor het EK vond plaats in het Nieuwe Luxor Theather in Rotterdam. Deventer verheugt zich nu al op het voetbalfeest met twee landenderby's.

De loting voor UEFA Women's Euro 2017 (WEURO 2017) vindt plaats op dinsdag 8 november 2016 in het Luxor Theater in Rotterdam. Rotterdam is met het Sparta Stadion één van de zeven speelsteden van WEURO 2017.

Dinsdag 8 november is de loting van het EK Vrouwenvoetbal in Rotterdam. Een belangrijke dag met naast de loting nog vele andere activiteiten. Een belangrijk onderdeel van de loting is de Keepie Uppie finale, waar 16 deelnemers gaan strijden om de titel Keepie Uppie Queen en Keepie Uppie Princess!

Woensdag 5 oktober is er een mooi artikel in de nieuwe Voorstad-Oost krant gepubliceerd. In navolging van de Voorstad-Oost krant heeft het MKB magazine tevens een mooi artikel gepubliceerd over speelstad Deventer. Hierin wordt er onder andere verteld over de promotiebal, de ambassadrices en the movie. Klik voor het volledige artikel op de lees meer... button!

In de nieuwe Voorstad-Oost krant is een mooi artikel te lezen over speelstad Deventer tijdens het EK Vrouwenvoetbal in juli en augustus 2017. Hierbij is er met name een hoofdrol weggelegd voor de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles. Lees hier het artikel uit de Voorstad-Oost krant.

Op zaterdag 3 september hebben wij met trots Danique Kerkdijk gepresenteerd als ambassadrice van Deventer, speelstad van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Na haar presentatie trapten Danique en de meiden van Sportclub Deventer MO17-1 en Oeken/Brummen MO17-2 het meiden voetbalseizoen officieel af door het wegrollen van de reusachtige promotiebal van speelstad Deventer.

Danique Kerkdijk, speelster van FC Twente en verdedigster in het nationaal elftal, werd zaterdag 3 september gepresenteerd als ambassadrice van Deventer, speelstad van het EK Vrouwenvoetbal 2017.

Vanaf zaterdag 13 augustus is het showtime voor alle voetbalmeiden in Deventer en omstreken. Dan start Keepie Uppie Deventer, de voorronde van de competitie om in 90 seconden zo vaak mogelijk de bal hoog te houden. De uiteindelijke speelstad-winnaars mogen schitteren in de finale tijdens de loting voor het EK Vrouwenvoetbal 2017 op 8 november in Rotterdam.

Een bijzonder gezicht maandagavond op de oude IJsselbrug in Deventer. De Wilhelminabrug werd geblokkeerd door een reusachtige voetbal van 5 meter doorsnede. Met de reuzenvoetbal wil Deventer aandacht vragen voor het EK Vrouwenvoetbal in 2017. Deventer is een van de speelsteden.

Woensdag 29 juni kwam de reusachtige campagnebal voor speelstad Deventer aan in de stad. De bal meet 5 meter in doorsnede en werd aangevoerd via de IJssel. Door de hoge stand van de IJssel was het nog even spannend of de bal wel onder de Wilhelminabrug door kon. Maar dat is gelukt.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was ie al te zien in een filmpje: de Deventer EK megavoetbal.
Nog even en dan is ie ook live te bewonderen. Straight from China.

Houd hier in de gaten wanneer het zo ver is, want daar moet je natuurlijk bij zijn voor jouw selfie. 

Op 9 juni publiceerde De Stentor een groot artikel met Mathilde van der Weerd en Irma Muskee. Beide dames zijn nauw betrokken bij de organisatie van het voetbalfeest in Deventer.

 

Lees hier het hele interview met Mathilde en Irma >

Om te vieren dat volgend jaar in Nederland het EK Vrouwenvoetbal plaatsvindt, worden er in de speelsteden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht Voetbalfestivals voor vrouwen georganiseerd. Deventer heeft de primeur en trapt af. Op woensdag 1 juni vormt de Adelaarshorst samen met de accommodatie van FC RDC het decor voor het Voetbalfestival.