Europees Kampioen van 1984 Zweden plaatste zich naar verwachting voor het WEURO 2017. De ploeg haalde de laatste zes edities altijd minstens de kwartfinale en is de nummer 3 van het afgelopen EK. Met maar één nederlaag tegen Denemarken werden de Zweedse vrouwen eerste in de poule.
 
Overall topscoorster: Lotta Schelin
 
Lotta Schelin is de topscoorster van Zweden. De aanvalster van de Zweedse ploeg, die deze kwalificatie 2 doelpunten maakte, voert de lijst aan met 85 doelpunten. Ze kwam al 171 keer in actie voor de Zweedse vrouwenploeg. Ze speelde jarenlang voor Olympique Lyon en scoorde voor die ploeg 143 goals in 138 wedstrijden.
 
Meeste interlands: Therese Sjögran
 
Voormalig Zweeds voetbalster Therese Sjögran is de vrouw met de meest gespeelde wedstrijden voor haar land. De recordinternational kwam 214 keer uit voor de nationale ploeg van Zweden. Ze scoorde daarin 21 keer.
 
De coach: Pia Sundhagen
 
Pia Sundhage is sinds 2012 bondscoach van Zweden. Daarvoor had ze nationale vrouwenploeg van Amerika onder haar hoede. Daarmee won ze twee keer Olympisch goud en werd ze 2e op het WK. Na de Spelen in Londen nam ze afscheid. In 2012 werd ze uitgeroepen tot coach van het jaar. 
 
Selectie:
Selectie Zweden