Oostenrijk is de debutant op het EK. De ploeg eindigde tweede in de poule achter Noorwegen en plaatste zich op de laatste speeldag na een 0-0 gelijkspel tegen Wales. Tijdens de kwalificatiereeks toonde Oostenrijk zich een sterke ploeg, want er werd slechts 1x verloren (thuis van Noorwegen).
 
Topscorer: Nina Burger
 
De overall topscorer van de Oostenrijkse ploeg is Nina Burger. Ze staat op de eerste plaats met 32 goals. Dat kunnen er nog meer worden, want ze is nog actief als international. Deze superspits werd 5x achter elkaar topscorer in de OFB Frauenliga, de hoogste Oostenrijkse afdeling, en is momenteel actief voor SC Sand.
 
Meeste Interlands: Sonja Spieler
 
Sonja Spieler is een voormalig voetbalster van onder andere FC Bayern München en is de vrouw met de meeste wedstrijden voor de nationale ploeg van Oostenrijk. Ze speelde 62 interlands voor haar land en scoorde daarin tien keer. In 2010 zwaaide ze af. 
 
De coach: Dominik Thalhammer
 
Dominik Thalhammer is de bondscoach van Denemarken. Voordat hij de Nationale vrouwenploeg coachte, had Thalhammer de vrouwen onder 17 onder zijn hoede. Daarmee plaatste hij zich als eerste vrouwenteam van Oostenrijk voor een groot eindtoernooi, het EK onder 17 in Engeland.
 
Selectie:
Selectie Oostenrijk