Denemarken plaatste zich naar alle verwachtingen voor het WEURO 2017. De halve finalist van het vorige EK, waarin na penalty’s werd verloren van Noorwegen, eindigde als beste nummer twee in de poule achter Zweden. De verdediging van de Deense vrouwen mag geroemd worden, want er werd in de hele kwalificatiereeks maar één goal geïncasseerd.
 
Overall topscoorster: Merete Pedersen
 
Voormalig voetbalster Merete Pedersen is de topscoorster aller tijden voor Denemarken. Met 65 doelpunten in 136 optredens is zij op dit moment lijstaanvoerder. In de kwalificatie voor het EK 2009 had zij met tien treffers een groot aandeel in de kwalificatie van Denemarken. Na dat tegenvallende EK stopte Pedersen met voetballen om zich te gaan focussen op haar trainerscarrière.
 
Meeste interlands: Katrine Pedersen
 
Katrine Pedersen, niet te verwarren met Merete, is recordinternational voor Denemarken. Met maar liefst 210 interlands, veelal als aanvoerster, speelde ze 20 jaar voor haar land. In 2013 zwaaide ze af.
 
De coach: Nils Nielsen
 
Sinds 2013 is Nils Nielsen de bondscoach van de Deense vrouwenploeg. De in Groenland geboren hoofdtrainer had hiervoor de onder 18 ploeg van Denemarken onder zijn hoede. 
 
Selectie:
Selectie Denemarken