Het EK Voetbal voor Vrouwen vindt deze zomer plaats in Nederland en dit wordt groots gevierd tijdens het Voetbalfestival in Deventer op woensdag 29 maart! Het Voetbalfestival wordt georganiseerd door de KNVB in samenwerking met Gemeente Deventer, Sportbedrijf Deventer, Go Ahead Eagles en Sportclub Deventer. Het doel van deze dag is om meer meiden en moeders kennis te laten maken met voetbal in Deventer en om bestuursleden, trainers en coaches te laten zien welke kansen het meiden- en vrouwenvoetbal voor hun vereniging biedt.
 
Programma
Het Voetbalfestival vindt plaats bij Sportclub Deventer en bestaat uit verschillende onderdelen. Lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer weten? Klik dan op het desbetreffende onderdeel om je in te schrijven en voor meer informatie over de inhoud van het onderdeel. Aanmelden kan tot en met vrijdag 24 maart 2017. Deelname aan al deze activiteiten is gratis.
15.00 – 16.30 uur: Meidenvoetbal voor alle meiden van groep 6 t/m 8
15.00 – 16.30 uur: Voetbalactiviteit voor moeders 
17.00 – 18.30 uur: Ladies Only Spelregelworkshop voor meiden en vrouwen
19.30 – 21.30 uur: Bijeenkomst 'Alle meiden centraal binnen jouw vereniging' voor bestuurders en coördinatoren
19.30 – 21.30 uur: Kaderscholing 'Trainen' voor trainers en coaches
 
Zowel voetballende als niet-voetballende meiden zijn welkom op het Voetbalfestival! Ook FC Twente speelster Danique Kerkdijk zal aanwezig zijn. Alle deelnemers gaan tot slot naar huis met een goodiebag met twee gratis kaartjes voor de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen op vrijdag 7 april in Utrecht! Lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer weten? Kijk dan op www.weuro2017.nl.
 
UEFA Women’s EURO 2017 in Nederland Het EK Voetbal voor Vrouwen vindt aankomende zomer van 16 juli tot en met 6 augustus plaats in Nederland. Deventer is één van de speelsteden. Aan het EK doen zestien landen mee en Nederland is als gastland uiteraard van de partij. Voorafgaand aan het EK worden er in Deventer twee Voetbalfestivals georganiseerd. Later in het voorjaar van 2017 zal een tweede Voetbalfestival plaatsvinden bij een andere vereniging in Deventer. Heb je nog vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar sandra.berends@knvb.nl. Voor meer informatie over het EK, het speelschema en de deelnemende teams, kijk op http://www.weuro2017.nl of volg ons via #WEURO2017!
 
Hopelijk zien we jou ook op het Voetbalfestival in Deventer!
 
Danique Kerkdijk Voetbalfestival