Voorafgaand aan de kwartfinale die vanavond gespeeld werd in de Adelaarshorst was het ook vanmiddag weer gezellig druk in het centrum van de stad. De Nederlandse Big Band-formatie ‘New Cool Collective’ zweepte de Fanzone extra op met fijne beats. Aanwezige supporters van zowel het Engelse als Franse kamp konden de gezelligheid waarderen.

 

Fanzone extra ‘cool’ vandaag
Beide groepen bleken bovendien optimistisch over de wedstrijd. Een Engelsman die deel uitmaakte van een grotere groep supporters vertelde: ‘’Wij houden van mooi voetbal en dat is wat dit toernooi ook echt biedt. Ons nationale heren elftal presteert nooit zo goed op toernooien, we hoopten erop dat de dames het ver zouden schoppen’’, lachte hij. ‘’Op de gok hebben we kaarten gekocht voor deze kwartfinale. Dat Engeland hier nu ook echt moet spelen is super! En ja, we hopen uiteraard op een ruime overwinning voor ons team’’. Een Frans amateur dameselftal gaf aan van plan te zijn om er een feestje van te maken. Ze zijn al in de stad sinds dinsdag en bezochten verschillende toernooi-wedstrijden. ‘’We hebben er het volste vertrouwen in dat ons team de winst pakt’’, zeiden ze vol overtuiging.

Gastvrij Nederland op de kaart
‘’We voetballen hier met kinderen van allerlei nationaliteiten en het maakt echt niet uit dat we elkaar niet verstaan’’, zei een jonge, veertienjarige Engelse voetbalfan, die zelf hoopt ooit te mogen uitkomen voor het nationale damesteam. ‘’We komen op plaatsen waar we normaal niet naartoe gegaan zouden zijn. Het is allemaal erg goed georganiseerd en ook voor de kinderen erg leuk door alle activiteiten’’, vulde haar vader enthousiast aan, ‘’we komen hier zeker nog een keer terug’’! 
Op het Fanplein bij het stadion heerste een uitermate gezellige sfeer. Goedgemutste en feestende supporters keken uit naar de wedstrijd. Opvallend was ook dat meer dan eens het reguliere en overwegend populairdere mannenvoetbal werd vergeleken met dit toernooi voor vrouwen. ‘’Sportiviteit en gezelligheid gaan uitstekend samen,’’ vond een Franse supporter, ‘’Dit toernooi is daar een goed voorbeeld van’’. 

It’s all in the game
Ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd nam de Franse aanhang alvast plaats in het stadion. ‘Allez les bleus’ scanderend daagden ze de ballenkinderen uit hun gezang te overtreffen. De wedstrijd golfde lang op en neer. En dat gold ook voor het gejuich en de aanmoedigingen van de enthousiaste Engelse en Franse supporters. In de 60e minuut kwam Engeland op 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van topscoorster Jody Taylor. Dat deed het geluid aan Franse zijde even verstommen, om niet lang daarna juist extra toe te nemen om het Franse team naar de gelijkmaker te juichen. Helaas voor de Fransen was dat tevergeefs. Het eind fluitsignaal werd met luid gejuich ontvangen door de aanwezige Engelse supporters. Met de overwinning op Frankrijk schreef Engeland geschiedenis in Deventer. Het was de eerste keer dat Engeland won van Frankrijk in het vrouwenvoetbal. De Engelsen plaatsten zich daarmee voor de halve finale.
 
 In Enschede treffen ze de Oranjeleeuwinnen op donderdag 3 augustus.
 
img 5481