Vanavond staat in Deventer een top wedstrijd op het programma tijdens de kwartfinale. Om 20:45 uur spelen Engeland en Frankrijk tegen elkaar voor een plek in de halve finale. Frankrijk is de huidige nummer 3 en Engeland de huidige nummer 5 op de FIFA World Ranking. Spektakel gegarandeerd dus in Deventer!

Engelsen vol vertrouwen
Casey Stoney benadrukte tijdens de persconferentie dat Engeland een beter team heeft dan vier jaar geleden. ‘’Er is geloof in het team dat we deze wedstrijd kunnen winnen en doorgaan naar de finale.
‘’Tijdens het toernooi schrijven we al geschiedenis: we hebben het snelste doelpunt en de meeste doelpunten in de groepsfase gemaakt. Nu willen we geschiedenis schrijven door voor het eerst sinds 1974 Frankrijk te verslaan’’, zei Casey Stoney vol vertrouwen.
Volgens bondscoach Mark Sampson is er niets veranderd ten opzichte van de vorige wedstrijden. ‘’We behandelen elke wedstrijd om te winnen. Een kans op de halve finale krijgen we niet vaak en we willen deze kans benutten’’.
 
Frankrijk voor het eerst naar de halve finale?
Voor bondscoach Olivier Echouafni wordt het de derde ontmoeting als bondscoach van Frankrijk met de Engelse bondscoach Mark Sampson.  “Ik heb veel respect voor Mark, hij heeft veel betekent voor het vrouwenvoetbal in Engeland” zei Olivier Echouafni. ‘’We hebben ons nog nooit gekwalificeerd voor de halve finale van het Europees Kampioenschap, maar in andere competities is dit ons al wel gelukt. Wij hebben vertrouwen dit keer de halve finale te bereiken’’.
‘’We moeten ons spel tijdens de wedstrijd constant veranderen, zoals de passes en de manier van voetballen’’, aldus Camille Abily. Engeland gaf aan niet op hun best te hoeven zijn om Frankrijk te verslaan, waarop Olivier antwoorde: ’’ Ik ben blij dat ze zoveel zelfvertrouwen hebben, we gaan morgen zien wie daadwerkelijk de sterkte is’’.
 
De laatste wedstrijd in speelstad Deventer sluiten we af met de topper Engeland – Frankrijk. Nog geen tickets voor dit topaffiche? Koop dan snel uw tickets via de ticketshop.
 
1