Vanavond staat de laatste ontknoping van de groepsfase op het programma. In Deventer ontmoeten Schotland en Spanje elkaar. Waarbij Spanje een gunstige, maar geen ongevaarlijke positie bekleed op dit moment. Gaat Schotland na twee nederlagen nu wel drie punten pakken?
 
Schotten putten hoop uit oefeninterland
De vorige wedstrijd tegen Portugal ging voor Schotland met 2-1 verloren. In deze wedstrijd scoorde Schotland wel hun eerste doelpunt ooit op een UEFA Women’s Euro. De trotse doelpuntenmaakster was de negentien jarige Erin Cuthbert. Wil Schotland de volgende ronde bereiken, dan moet het met twee doelpunten verschil winnen van Spanje. Schotland is dan wel nog steeds afhankelijk van het resultaat op het andere veld, waar Engeland van Portugal moet winnen. Alleen bij dit scenario gaat Schotland door naar de kwartfinale.
Middenvelder Jo Love gelooft dat Schotland Spanje kan verslaan met twee doelpunten verschil en zodoende alsnog de kwartfinale kan bereiken. Aanvoerder Gemma Fay tegenover de BBC: “Als we vasthouden aan ons wedstrijdplan in termen van verdedigen en aanvallen, dan kunnen resultaat behalen”. Zij verklaarde daarbij hoop te putten uit het feit dat Schotland afgelopen jaar 1-1 gelijk heeft gespeeld tegen Spanje, waarbij de Spanjaarden pas in de 90e minuut gelijk maakte.
 
Uitgaan van eigen krachten
Bondscoach Jorge Vilda benadrukte tijdens de persconferentie dat het vanavond een belangrijke wedstrijd wordt tegen Schotland. “Alles is duidelijk voor vanavond en we willen drie punten halen tegen Schotland. We zijn teleurgesteld als we naar huis moeten, want we willen naar de kwartfinale.” Irene Paredes vulde haar bondscoach aan met: “Na vanavond willen we nog niet naar huis.”
‘’We hebben een groep die al lange tijd met elkaar samenspeelt. Morgen is een belangrijke wedstrijd waarop wij ons goed hebben voorbereid. Wanneer wij alles geven en ons focussen op ons eigen doel, dan kunnen wij Schotland morgen verslaan’’, aldus aanvoerder Amanda Sampedro.
 ‘’Voor de wedstrijd van vanavond voelen we geen druk. We weten wat we moeten doen om van Schotland te winnen’’, zei bondscoach Jorge Vilda. Jorge Vilda blikte terug op de wedstrijd tegen Engeland. “Er werden veel fouten gemaakt tijdens de wedstrijd. De speelsters hebben geleerd van de fouten en willen dit vermijden in de wedstrijd tegen Schotland’’.
 
Wil jij de ontknoping in groep D niet missen?
Scoor hier je ticket(s) of haal ze aan een van de stadionkassa's.

 

20427281 1434122963347653 698038380 o