Tientallen kinderen van het AZC Deventer hebben gisteren uit handen van EK-mascotte Kicky hun kaartjes gekregen voor de poulewedstrijden in de Adelaarshorst in Speelstad Deventer. De AZC's in Almelo, Azelo, Deventer en Hardenberg hebben samen 1.000 gratis tickets aangevraagd in het kader van de actie 'Elk kind naar het EK'.
 
Kicky werd met veel enthousiasme ontvangen door tientallen kinderen en volwassenen. Na de nodige high fives, knuffels en selfies kwam Kicky pas toe aan de overhandiging van de EK-tickets. De bewoners van het AZC hadden speciaal voor dit moment twee EK-spandoeken gemaakt. 'Everyone has the rights to play'. 'Coa cheers for you today' staat op één van de spandoeken.
 
Locatiemanager Ton Hermsen: ''We hebben kaarten aangevraagd omdat we het belangrijk vinden om te laten zien dat zowel mannen als vrouwen dezelfde sporten beoefenen. Het kan een stimulans zijn om ook zelf te gaan sporten en meer te bewegen. Dit geldt zowel voor volwassenen als kinderen''.
 
Elk kind naar het EK
Het EK leeft in Deventer. Zo schonken 20 Deventer bedrijven samen €50.00,- voor EK-tickets aan de campagne ''Elk kind naar het EK''. Daarmee zijn 8.000 kaartjes gekocht voor de vier poulewedstrijden. Elke klas, school, sportclub of maatschappelijke instelling in de stad kon zich melden voor gratis kaarten. En ze zijn allemaal op. Ook de losse verkoop gaat goed. Voor de wedstrijden zijn nu al meer kaartjes verkocht dan het aantal dat de KNVB wilde verkopen.
 
Wedstrijden
Deventer is één van de zeven speelsteden van het EK Voetbal voor Vrouwen 2017. In de Adelaarshorst worden poulewedstrijden gespeeld op 18 (Oostenrijk - Zwitserland), 21 (zweden - Rusland), 24 (Noorwegen - Denemarken) en 27 juli (Schotland - Spanje) en een kwartfinale op 30 juli (1e poule D - 2e poule C).
 
Swinging Brink
Op de wedstrijddagen is op de Brink een feestelijke fanzone ingericht. Naast de 2 pole soccer veldjes van 10 x 10 meter zijn er diverse voetbalactiviteiten, een TV-scherm en een ticket point. Op drie wedstrijddagen zetten horecaondernemers op de Brink ook een spectaculair programma neer. Naast bijvoorbeeld de hilarische levend tafelvoetbal competitie, zorgen zij ook voor een swingend muziekprogramma.
 
Mamma Mia
Op 21 juli kan iedereen los op de evergreens bij het optreden van de spetterende ABBA-coverband op het podium voor de Waag. Op 27 juli staat de Simple Minds-coverband (met muzikanten van Moke en Van Dik Hout) op het podium, gevolgd door Flamenco-gitaristen op de terrassen. Het optreden van het swingende New Cool Collective is op 30 juli het sluitstuk van de EK-festiviteiten op de Brink.
Feest
Bij de bebouwde kom staat het al aangegeven: Deventer Speelstad EK Vrouwen 2017. In en om de stad hangen grote spandoeken en staan EK-borden. Winkeliers zijn bezig met de versiering van hun winkels en etalages en de bewoners van Voorstad-Oost verrassen binnenkort met de versiering van hun wijk. Vanaf 10 juli wordt de Brink onderhanden genomen. Het EK Voetbal voor Vrouwen 2017 wordt een sportief feest.
 
image003
 
image002